NAWIGATOR
 powrót do artykułu
 [2/3] Prawda o fruktozie
fot. nadesłane
 Fruktoza  (potocznie nazywana cukrem owocowym jest dwukrotnie słodsza od glukozy i razem z nią wchodzi w skład sacharozy, zwanej powszechnie cukrem.)  Cukier ten występuje naturalnie w owocach, sokach owocowych, miodzie, a także jest dodawana do większości przetworzonych produktów – słodyczy, produktów w proszku, płatków śniadaniowych czy napojów gazowanych. Fruktoza w wątrobie i jelitach zostaje przekształcana  w glukozę. Jednak musimy uważać, bo cukier ten pomimo, iż jest zawarty w owocach i powszechnie dodawany do przetworzonej żywności nie jest bezpieczny dla naszego zdrowia.
 REKLAMA
  PRZECZYTAJ JESZCZE
  
  NOCLEGI
									NOCLEGI
								 ROZKŁADY
									ROZKŁADY
								 
 







